Προγράμματα

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

¨ Όχι Μόνο Internet Αλλά και Ραδιόφωνο ¨

ΜΑΘΗΤΕΣ

Θεοφάνης Λιούρης, Αναστάσιος Λιόντος, Ναταλία Ζούπα, Ιωάννα Καψάλη, Χριστίνα Μπέλλου, Παναγιώτης Χαλιγιάννης, Σοφία Κολιού, Βένη Σωτηρακοπούλου, Δήμητρα Μπότση, Κατερίνα Νάκα, Χριστόφορος Ντόβας, Ελευθερία Ντεμίρη, Δημήτρης Καραγιάννης, Ολυμπία Στέφου, Χριστιάνα Ζώη.

Υπεύθυνοι Καθηγητές : Μαρία Γιάκου , Ηλίας Βήχας

Παρουσίαση του προγράμματος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

 

«Διαχείριση στερεών αποβλήτων – κομποστοποίηση»

Στα πλαίσια περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα την διαχείριση στερεών αποβλήτων – κομποστοποίηση, αρχικά ασχοληθήκαμε με τη θεωρητική προσέγγιση του θέματος, τι εννοούμε με τον όρο στερεά απόβλητα και συγκεκριμένα αστικά στερεά απόβλητα, τι προβλήματα δημιουργούν, σε ποια κατάσταση είναι η Ελλάδα και η πόλη μας σχετικά με τα στερεά απόβλητα και ποιες οι μέθοδοι διαχείρισης αυτών.
Στη συνέχεια αναφερθήκαμε σε μια μέθοδο διαχείρισης στερεών αποβλήτων την κομποστοποίηση και συγκεκριμένα τι είναι κομποστ και πως μπορεί να εφαρμοστεί στον κήπο μας και στην αυλή του σχολείου μας. Μέσα από το διαδίκτυο αντλήσαμε πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές κομποστοποίησης τα πιθανά προβλήματα κατά τη διαδικασία και τις λύσεις.

«Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ  ΑΡΓΥΡΟΧΟΙΑΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ»

     Το πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα σκοπεύει να παρουσιάσει την αργυροχοΐα όπως αναπτύχθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων και εξελίχθηκε στο πέρασμα του χρόνου. Να αναδείξει τις διάφορες πτυχές του κλάδου και τις επιδράσεις που αυτός δέχτηκε. Ταυτόχρονα προσπαθεί να διερευνήσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον κλάδο και να φωτογραφίσει την επιρροή του στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.
Η αργυροχοΐα αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτισμικής ζωής της πόλης. Είναι λοιπόν εύλογο το ερώτημα κατά πόσον αυτό συνεχίζει να υφίσταται και σε ποιο βαθμό. Η συνθήκες τις αγοράς έχουν αλλάξει και η παραγωγή των περισσοτέρων κλάδων έχει βιομηχανοποιηθεί.
Η πόλη των αργυροχόων αναπολεί τις μνήμες μιας βαθιάς παράδοσης και προσπαθεί να επαναπροσδιοριστεί. Οι επιχειρήσεις του κλάδου παραμένουν οικογενειακές και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς όπως αυτός έχει στις μέρες μας.
Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία των Ιωαννίνων και την πορεία του κλάδου της αργυροχοΐας στην περιοχή. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται οι διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι αργυροχόοι της πόλης, καθώς και οι παραστάσεις που αποτυπώνονται στα αργυρά αντικείμενα. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στις σχολές αργυροχοΐας που λειτούργησαν στα Γιάννενα. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται μία περιγραφή του κλάδου και της αγοράς και τέλος στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Επαγγελματικές ειδικότητες

που σχετίζονται με τη δημιουργία και συντήρηση ιστοσελίδων»

Επικοινωνήστε μαζί μας..

Ο Διαχειριστής είναι κάπου εδώ τριγύρω. Μπορείτε όμως να στείλετε ένα email με τη γνώμη σας.